Charlotte Kalla har uppvisat symptom för covid-19. Här under en träning i september. Foto: Bildbyrån.

Charlotte Kalla har fått symptom på covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla missar lägret i Bruksvallarna.

Hon har fått symptom på covid-19.

– Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott. Jag är optimistisk och hoppas på ett snabbt tillfrisknande, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

I morgon samlas det svenska skidlandslaget för försäsongsläger i Bruksvallarna. Charlotte Kalla, 33, kommer dock inte finnas med.

Hon fick ”förkylningssymptom, ont i huvudet och lätt feber i måndags” skriver det svenska skidförbundet i ett pressmeddelande. Hon har testats för covid-19 och har varit isolerad i väntan på svar.

– Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott. Jag är optimistisk och hoppas på ett snabbt tillfrisknande, säger Charlotte Kalla. Jag håller mig strikt till de smittskyddregler som gäller och undviker kontakt med andra människor, säger Kalla till förbundets hemsida.

”Sannolikt blivit smittad”

Landslagets läkare Per ”Pliggen” Andersson:

– Charlotte har följt alla rutiner som vi satt upp men ändå sannolikt blivit smittad, säger han.

Skidlandslaget meddelar att övriga åkare är friska.

Det är tävlingspremiär nästa helg i Bruksvallarna.

ARKIV: Kalla om gulddramat: ”Då satte jag in stöten”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.