Regerande världscupvinnaren Tiril Udnes Weng har åkt på covid och premiären i Ruka är i fara. Foto: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Covidsmäll i norska landslaget: Totala världscupvinnaren Tiril Udnes Weng och tre andra sjuka

Uppdaterad
Publicerad

Det norska skidlandslaget har åkt på en covidsmäll inför världscuppremiären i Ruka om drygt två veckor. Förutom Johannes Hösflot Kläbo har totalvinnaren i damcupen Tiril Udnes Weng och två ledare insjuknat.

”Beito hänger på en skör tråd men Ruka är fortfarande möjligt”, skriver Udnes Weng till norska VG.

Den flitigt tävlande Udnes Weng vann totalcupen trots bara en vinst under säsongen men premierades för flitigt tävlande där det inte skilde så många poäng mellan pallen och de som var topp tio efter en ändring av poängräkningen.

27-åringen blev covidsjuk vid ett höghöjdsläger i italienska Livigno förra veckan och har ännu inte blivit frisk. Hon hoppas att den nedlagda träningen ska betala sig trots den ofrivilliga vilan.

Inte hundraprocentigt nöjd

”Formen hade kunnat vara bättre men jag har fått träna utan att vara hundraprocentigt nöjd”, meddelar Udnes Weng till VG.

Samtidigt med stjärnåkarnas positiva covidfall har sprintlandslagets tränare Arild Monsen och landslagschefen Per Elias Kalfoss lämnat samlingen i finska Muonio efter att ha åkt på covid.

Den norska säsongspremiären sker i Beitostölen 17-19 november medan världscuppremiären sker i Ruka helgen efter, 24-26 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.