Emma Ribom tog andra raka i Trollhättan. Foto: Bildbyrån.

Ribom tog andra raka – vann sprinten i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Andra raka segern i Trollhättan.

Emma Ribom fortsätter att visa fin form.

Längdåkaren slog förhandsfavoriten Maja Dahlqvist och vann damernas sprintlopp på rullskidor.

– Jag har känt mig stark så det var kul att rejsa i dag också. Det kändes bättre och bättre ju längre dagen gick, säger Ribom till TV4.

Annars var det Dahlqvist som imponerade mest fram till finalen.

27-åringen – VM-guldmedaljör i sprintstafett i vintras – var snabbast i kvalet före slovenskan Anamarija Lampic och Ribom och vann också sin kvartsfinal respektive semifinal.

”Hade inte tänkt det”

Väl i finalen fick hon dock ge sig. Efter en avvaktande start tryckte Ribom, som vann 15 kilometer klassiskt i går, till en bit från mål och skapade sig en liten lucka. Dahlqvist orkade inte utmana på slutet.

– Att jag skulle gå så tidigt som jag gjorde hade jag kanske inte tänkt, men det räckte, säger Ribom, som tycks ha hittat sommarformen rejält.

– Jag har känt mig stark ett tag nu, så det är väldigt kul. Det här betyder mycket för mig och det är en jättetrygghet att gå in i höstträningen med det här i ryggen, säger 23-åringen.

Johanna Hagström blev trea.

Tävlingarna i Trollhättan, där stora delar av eliten är på plats, avslutas i morgon med det 48 kilometer långa Alliansloppet.

KLIPP: Emma Ribom gick på knock i Trollhättan (26 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.