Dahlqvist: ”Det var som att strö salt i såren”

Uppdaterad
Publicerad

Maja Dahlqvist var väldigt besviken efter sjätteplatsen i VM-sprinten igår. Även de som missade pallen var med på prisutdelningen, något som Dahlqvist gärna sluppit.

– Det var lite som att strö salt i såren att vara med på prisutdelningen, säger hon.

Det såg lovande ut för svensk del i sprintfinalen igår med tre svenskor i final. Men så hände det som inte fick hända. Maja Dahlqvist och Jonna Sundling krokade ihop med varandra i en kurva och båda ramlade och missade pallen.

Idag på prisutdelningen fick Stina Nilsson sin silvermedalj, men även Sundling och Dahlqvist var med på scen.

– Det var speciellt och gå upp på en prispall och känna att man ville gråta, men inte gråta glädjetårar. Det var lite som att strö salt i såren, säger Dahlqvist.

Hade du hellre sluppit?

– Ja, det är klart man går på prisutdelningen men jag kände mig inte överlycklig direkt.

Om du ser tillbaka på gårdagen, vad säger du då?

– Jag är väldigt besviken och känner att jag hade mer att ge än att komma sist i finalen, men jag vet inte vad jag ska göra åt saken, det var ju en dag idag med men det är inte så att jag känner mig så glad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.