Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dragvilliga Jonna Sundling före Kristine Stavås Skistad i kvällstävlingen i Tallinn. Foto: Bildbyrån

Norska experten efter Skistads spurt: ”Förstår att Sundling är irriterad”

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling försökte dra sönder Kristine Stavås Skistad som dock kunde ta rygg när det var världscup i Tallinn för första gången. Det blev en enorm kamp men Skistad kunde ta sig förbi på det korta upploppet och besegra svenskan för tredje gången på raken den senaste veckan.

– Skit, jag hade velat ha det men upploppet var inte felfritt och det är mycket jag tar med mig. Jag är nog inte den enda som är sugen på att slå Skistad. Vi hade en kontakt på upploppet och det var det som var felet och jag får lov att vara lite sur, säger Sunding efter att ha fått närkontakt med Skidstads skidor.

I Norge hade man förståelse för Sundlings irritation.

– Jag förstår att Sundling är lite irriterad på Skistad och juryn kommer nog att titta på det här, säger NRK:s kommentator Jann Post.

Skistad fick bekväma resor bakom Sundling

Skistad har ett övertag på Sundling och fick bekväma resor i kvarten och semin bakom Sundling.

– Det var roligt att tävla inför så mycket folk. Jag är så glad över att ha besegrat Jonna igen, säger Skistad i Fis-intervjun i Viaplays sändning efter fristilssprinten.

Sundling hade samma taktik i varje heat: Lägga sig i täten och dra i hög fart. I heaten släppte Skistad en aning men i finalen lade hon sig tätt i rygg.

Sundling vann semifinalen före Skistad efter ett snabbt lopp. Maja Dahlqvist var avhängd men kom med en snabb spurt och slutade fyra – en hundradel efter trean Tereza Beranova. Den ynka hundradelen blev kostsam för Dahlqvist eftersom den stoppade henne från att nå finalen.

Dahlqvist tappade i sprintcupen

Sundling vann kvalet före Skistad. De hamnade sedan i den första kvartsfinalen där Sundling vann efter ett kraftfullt ryck i den sista uppförsbacken före Skistad som fick ta i för att hålla undan för Katerina Janatova som blev utslagen.

I kampen om sprintcupen drygade Nadine Fähndrich ut till Dahlqvist med enbart finalen kvar i Lahtis till helgen. Dahlqvist är 22 poäng efter inför avslutningen.

– Jag får väl åka otroligt bra nästa helg om jag ska kunna vinna, säger Dahlqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.