Kalla inför tremilen: ”Vill vara med och fajtas högst upp”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen Stina Nilsson. Men tre fjärdedelar av guldstafettlaget åker 30 kilometer på lördag. Charlotte Kalla nämns som största svenska medaljhopp.

– Det gäller att se till att återhämtningen är bra. Jag ser fram emot att sätta på mig nummerlappen i morgon. Jag vill vara med och fajtas högst upp så länge som möjligt, säger Kalla till SVT Sport.

Stina Nilsson meddelade efter spurten som gav Sverige ett stafettguld att hon skulle lämna VM, och inte åka tremilen. Men världsmästerskapet fortsätter för Nilssons guldkamrater.

Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson har blivit uttagna av landslagschef Rikard Grip, och trion får vid startlinjen sällskap av Ida Ingemarsdotter.

Gårdagens stafettguld har spridit positiv energi i det svenska laget.

– Vi har satt oss i respekt de senaste dagarna, säger landslagchefen Rikard Grip.

SVT Sports expert Mathias Fredriksson tror att alla tre stafettåkarna, Kalla, Andersson och Karlsson, kan ta medalj.

– Jag vill inte sätta någon före den andra, alla har lika stora möjligheter, säger Fredriksson.

Frida Karlsson kan ta sin tredje medalj

Frida Karlsson har fått ett gigantiskt genombrott och nämns med respekt inför tremilen, trots sin ungdom.

– Jag mår toppen och njöt under gårdagen. I dag ska jag byta fokus och ladda för morgondagen, säger VM-debutanten Frida Karlsson, 19, som redan har tagit två medaljer i Seefeld.

Landslagschefen Rikard Grip flaggar för Charlotte Kalla som gjorde en imponerande stafettsträcka i går.

– Charlottes lopp igår gav henne mycket råg i ryggen och hon ser mycket fram emot loppet i morgon, säger Grip.

Fristilsloppet på 30 kilometer startar klockan 12.15 på lördag, vid VM i Lahtis blev det en medaljtrippel för Norge – då vann Marit Björgen före Heidi Weng och Astrid Jacobsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.