Ebba Andersson. Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson åker Reistadlöpet

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson avslutade SM i Piteå med att vinna tremilen. Nu har hon även tagit beslutet att förlänga säsongen genom att delta i Ski Classics-tävlingen Reistadlöpet på lördag.

Känslan har varit god. Formen har gått i en positiv riktning de senaste veckorna, säger Andersson.

Ebba Andersson och hennes bror Fredrik Andersson vann tre- respektive femmilen på SM i Piteå. Det är alltså två formstarka åkare som ansluter till långloppsteamet Lager157 inför det näst sista loppet i säsongens Ski Classics.

Reistadlöpet är 50 kilometer långt och avgörs på en tuff bana i norra Norge. Senast man åkte det i Ski Classics var 2019 och då vann Astrid Öyre Slind och Mikael Gunnulfsen.

Ebba Andersson gjorde Ski Classics-debut i Vålådalsrennet för ett år sedan och vann då direkt. I Reistadlöpet kommer hon bland annat att ställas mot Therese Johaug.

Den här banan är utmanande, men jag kommer att göra mitt bästa för att hänga med de andra tjejerna. Det här är en bana som passar Therese väldigt bra och Astrid är i väldigt bra form, säger Andersson på en presskonferens.

Loppet sänds i SVT1 och på SVT Play klockan 10.00 på lördag.

KLIPP: Svensk dubbelseger i Nordenskiöldloppet (27 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.