Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson: ”Där min svaghet ligger”

Publicerad

Ebba Andersson stod för en succéartad säsong. Men efter besvikelsen på Seefeld-VM är hon tydlig vad hon vill förbättra: snabbheten.
– Absolut är det där min svaghet ligger, säger Andersson till Östersunds-Posten.

21-åriga Ebba Andersson radade upp totalt nio individuella pallplatser i världscupen säsongen 2018/2019 och var inte sämre än fyra i något av distansloppen.

Men en förkylning satte käppar i hjulen på VM i Seefeld där hon fick nöja sig med stafettguld.

– VM var mitt stort mål men tyvärr så blev det lite plumpen i protokollet. Det var tufft att hantera den besvikelsen men samtidigt är jag stolt över att jag lyckades knyta ihop världscupsäsongen, säger Ebba Andersson till Östersunds-Posten.

Sollefteåtjejen har tagit sig till yttersta skidvärldseliten på de längre distanserna – nu ska hon ta nästa steg. Hon är ett stort fan av sprint.

– Jag har betydligt lättare för distansloppen, jag är en sådan typ av åkare. Det har blivit naturligt att det är fler sådana lopp som jag åkt. Trots det så gillar jag sprint som tävlingsform väldigt mycket och jobbar för att bli en ännu bättre skidåkare, säger hon till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer