Ebba Andersson känner besvikelse över det svenska avhoppet från världscupen. Foto: TT

Ebba Andersson: ”En viss besvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska stjärnan Ebba Andersson reagerar besviket över att Sverige valt att hoppa av världscupen fram till jul.

– Det var med en viss besvikelse som jag mottog det beskedet, det måste jag vara ärlig och säga, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

Landslagsåkarna informerades på tisdagkvällen över beslutet från landslagsledningen. Ebba Andersson är en av de svenska åkarna som hade velat fortsätta tävla.

– Om det hade funnits trygga lösningar, så hade jag jättegärna velat fortsätta tävla. Men såklart är det en risk att vara ute internationellt. Men efter senaste i tävlingen i Ruka, var jag inte riktigt förberedd på ett sådant här besked, säger Ebba Andersson, som var på pallen i Ruka. 

Andersson säger att hon kände sig säker när hon tävlade i Ruka.

– Jag kände mig absolut inte otrygg när vi var där. Sedan vet jag inte om vi som lag haft tur eller så, men det känns som vi internt kunnat förhålla oss till de restriktioner som finns på ett bra sätt. Sedan även hur Fis har agerat, det var över förväntan, säger Ebba Andersson.

Hoppas på touren

Även Tour de Ski är i farozonen – men Ebba Andersson hoppas på start.

– Jag är jättesugen på att köra touren. Det är ett av mina huvudmål den här säsongen. Jag sätter alla mina förhoppningar att det ska vara genomförbart att dra iväg på de tävlingarna, säger hon.

I februari avgörs VM i Oberstdorf.

Känner du någon oro över att det kanske inte blir något VM överhuvudtaget?

– Jag försöker att putta bort de orostankarna. Och det gäller även Toru de Ski. Men såklart dyker de upp ibland. Men jag försöker tänka att det ska finnas möjligheter att det ska kunna genomföras, säger Ebba Andersson.

KLIPP: Besvikelsen: ”Vi kände oss säkra i Ruka”  (2 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.