Ebba Andersson föll i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson var med i kampen om segern i damernas lopp i Falun.

Men en kilometer från mål föll hon.

Hon blev till slut tia i loppet.

– Jag är jäkligt förbannad på mig själv, säger hon till SVT Sport.

I damernas 10 km klassiskt hade Ebba Andersson chans på seger. Men med cirka en kilometer kvar av loppet föll hon – och därmed försvann vinstchansen.

Andersson slutade på tionde plats.

Efteråt var hon irriterad på sig själv.

– Mina skidor korsades, det var ingen annans fel. Det var helt på eget bevåg. Jag vet inte vad som hände, allt gick så fort. Helt plötsligt var jag i backen. Jag är jäkligt förbannad på mig själv, att jag ställde till sådär, säger Andersson till SVT Sport.

– Jag låg jättebra placerad och tyckte att jag hade bra skidor. Jag var laddad för att göra en bra avslutning och trodde verkligen på mig själv inför spurten. Jag är förbannad över att jag inte ens ger mig själv en chans att fajtas om det.

– Att det blir så här i slutet på loppet känns bara skit. Jag ska lägga dagens lopp bakom mig, det är inget jag vill komma ihåg.

Linn Svahn vann tävlingen före Julia Stupak. Therese Johaug blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.