Ebba Andersson med en supertid i Hallstabacken Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson krossade tävlingsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson slår rekord.

Under löptävlingen ”Från botten till Sockertoppen” var hon över minuten snabbare än den tidigare rekordinnehavaren.

”Det var en av mina bättre tider”, säger längdskidåkaren Andersson i ett pressmeddelande.

Tävlingen avgjordes på en 1 800 meter lång bana i Sollefteå och VM-guldmedaljören från VM i Seefeld gick i mål på nio minuter och en sekund.

”Jag är nöjd med dagens insats. Det var ett tag sen jag sprang här men jag tycker att lyckades hålla jämna steg”, säger hon och flaggar för att rekordet kan slås ytterligare en gång.

”Någon gång i framtiden kommer jag lyckas sätta nytt personligt rekord även här.”

Lindström vann på herrsidan

På herrsidan vann den före detta skidskytten Fredrik Lindström. 30-åringen, som bland annat har ett guld från OS i Pyeongchang 2018, gick i mål på tiden 8 minuter och 23 sekunder.

”Det här var den bästa tiden jag nånsin sprungit på så det måste jag va nöjd med. Det är en tuff utmaning, oavsett hur tränad man är, och även om jag känner igen banan från skidgymnasiet så blev jag ändå överraskad över hur tufft det blir mot slutet”, säger han.

KLIPP: På hemmaplan: Ebba Andersson (5 juni  2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.