Ebba Andersson Foto: Bildbyrån

Ebba Anderssons hektiska tävlingsvecka – tillbaka i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson som tävlar i U23-VM under veckan är tillbaka i världscuptävlingarna i Holmenkollen 7-8 mars.

​– Efter sin andraplats i Lahtis blir det så klart väldigt spännande att se vad hon kan göra i en tremil. Vi får även återse Frida Karlsson, som var fyra i Lahtis och Charlotte Kalla, säger damernas landslagstränare Magnus Ingesson.

Förutom Ebba Andersson och Frida Karlsson består det svenska damlaget av Charlotte Kalla, ​​Rebecca Öhrn samt Lisa Vinsa.

På herrsidan har Calle Halfvarsson haft sjukdomsbesvär och är inte uttagen. Däremot är han med på onsdag i veckans sprint i norska Konnerud.

Daniel Richardsson, som vann femmilen i Holmenkollen 2014, kommer till start. I helgen kom han på 13:e plats på 15 kilometer klassiskt.

​– Både Jens Burman och Marcus Ruus är tillbaka efter en kortare tids förkylning. Vi vet att Holmenkollen är en av tävlingarna som både Daniel och Jens har sett fram emot mest under säsongen och det blir intressant att se vad de kan åstadkomma, säger herrtränare Mattias Nilsson.

Ebba efter Lahtis-framgång (29/2):

Längdlandslaget i Holmenkollen 7-8mars

Damer

Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF

​Charlotte Kalla, Piteå elit

​Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF

​Lisa Vinsa, Piteå elit

​Rebecca Öhrn, IFK Umeå

Herrar

Viktor Brännmark, Piteå elit

​Jens Burman, Åsarna IK

​Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF

​Marcus Ruus, Åsarna IK

​Björn Sandström, Piteå elit

​Karl-Johan Westberg, Borås SK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.