Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Edvin Anger uttrycker besvikelse över att inte få köra söndagens masstart Foto: Bildbyrån

Edvin Anger besviken efter petningen: ”Verkar inte bry sig”

Uppdaterad
Publicerad

Edvin Anger är inte uttagen till världscupsäsongens sista tävling.

Ett beslut som irriterar 20-åringen.

– De verkar inte hålla på sina policys, säger Anger om landslagsledningen.

Efter söndagens masstart är världscupsäsongen över. Edvin Anger, som gör sin första säsong som senior, har chansen att ta plats bland de tio bästa i den totala världscupen.

Men Anger får inte köra söndagens tävling.

Hur kommer det sig egentligen?

– Det kan du fråga mina tränare om faktiskt. Jag vet inte, de verkar inte bry sig om att ha två stycken topp tio i totala världscupen. Jag tycker egentligen det vore ganska stort, säger Anger till SVT Sport.

Enligt Anger beror petningen på att hans prestation i distansloppet i Falun.

– De verkar inte hålla på sina policys. Blir man bortvallad ska man ta hänsyn till det, men det verkar de inte göra, säger han.

Byström: ”Vet att han är besviken”

Landslagschef Anders Byström förstår att Anger är frustrerad.

– Jag vet att han är besviken och vi hade ett snack i går. Jag förstår det. Han är ung och vill vara med i toppen av världscupen och slåss. Vi har gjort en uttagning utifrån kriterierna vi har. Falun var viktig tävling, säger Byström.

Han menar att Falun inte ska ligga till grund, då han blev bortvallad?

– Det är en totalbedömning som man får göra och det var många som gjorde det bra i Falun. Det är alltid svårt med uttagningen, det blir alltid en diskussion runt det. Edvin vill, vill och vill. Det är ett bra tecken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.