Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helene Marie Fossesholm är tillbaka – se bilder från hennes lopp under norska mästerskapen i spelaren ovan. Foto: Edgar Eisner / BILDBYRÅN

Efter ett år – Helene Marie Fossesholm tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Efter en ett år lång tävlingspaus är Helene Marie Fossesholm tillbaka.

22-åringen slutade på en tionde plats när de norska mästerskapen på tio kilometer fritt avgjordes.

– Jag var inte bättre, men jag hade hopp om en lite bättre dag, säger hon till NRK.

Inför den pågående säsongen meddelande Helene Marie Fossesholm att hon tar en paus från allt tävlande, men nu är hon tillbaka i spåret.

Fossesholm var med när de norska mästerskapen på tio kilometer fritt avgjordes under torsdagen. Det var dock en tung dag i spåret för norskan, som slutade på en tionde plats.

”Syragränsen kom snabbare”

– Jag kunde ha gjort det bättre, absolut. Det var inte riktigt samma känsla som jag har haft på träningen. Det var lite tråkigt. Syragränsen kom snabbare än jag trodde, säger hon.

Fossesholm avslöjar att hon varit ordentligt nervös inför comebacken.

– Den där frukosten i dag var helt hemsk. Så, när man kräks innan man äter frukost vet man att man är nervös.

Loppet vanns av Sofie Nordsveen Hustad, 27, som stod för en ordentlig skräll när hon besegrade flera världscupåkare. Fossesholm var 56 sekunder efter Hustad och hade till slut knappt 20 sekunder upp till pallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.