Foto: Privat

Efter köldloppet – Linn Sömskar tvingas ställa in lopp

Uppdaterad
Publicerad

Förra året valde Linn Sömskar att byta spår – det omtalade köldloppet La Diagonela i Schweiz blev hennes första tävling som långloppsåkare.

Och det blev en tuff debut – nu tvingas 31-åringen stå över helgens tävling i Toblach.

”Just nu är det fokus framåt och idag besökte jag handkirurgen i Umeå”, skriver svenskan på Instagram.

Lördagens långlopp genomfördes i ner till minus 30 grader på vissa partier. Och precis som många andra åkare drabbades Linn Sömskar, som tävlade i längdvärldscupen förra året, av svåra köldblåsor på händerna.

”Man lär så länge man lever, just nu vill jag mest av allt få tillbaka mina fingrar. Snart ett dygn sedan målgång och det blir bara värre”, skrev Sömskar på Instagram dagen efter loppet.

”Håller tummarna att de hinner bli bra till nästa helg”, avslutar hon inlägget där man ser en stor blåsa på vänster lillfinger.

Men nu är hoppet ute för Sömskar. Det blir inget lopp i helgen.

”Varför och hur kunde det bli så här...? Det är väldigt lätt att vara efterklok. Gjort är gjort och det som hänt har hänt, jag har fått lära mig många saker den hårda vägen. Just nu är det fokus framåt och idag besökte jag handkirurgen i Umeå. Jag har en bit kvar innan detta blir helt bra, men det kommer bli bra.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer