Efter VM-silvret – Bleckur lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Hon fick äntligen sitt stora genombrott i vintras.
Men nu väljer Sofia Bleckur att lägga av.
Anledningen: Motivationsbrist.

Sofia Bleckur, 31, fick sitt stora genombrott i vintras, med bland annat ett VM-silver i stafett. Men nu väljer hon att avsluta sin elitsatsning.     

– Tyvärr så har hon av motivationsskäl valt att kliva av elitsatsningen med A-laget. Sofia kommer att börja jobba inom vården hemma i Östersund och träna på sin fritid. Vi hade gärna sett henne med vidare, men vi har också respekt för att hon efter ett fantastiskt VM i Falun tagit beslutet att prioritera annat i livet än all den träning som krävs för att kunna konkurrera på världsnivå, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Femma i VM

Förutom VM-silvret så stod Bleckur även för en suverän insats i både skiathlon och 30 km i VM. Hon slutade femma i båda dessa tävlingar.

Hennes bästa individuella resultat i världscupen kom även det den gångna säsongen, då hon blev femma i Davos 10 km-lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer