Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se spurtduellen mellan Emilie Fleten och Ida Dahl i La Venosta. Foto: SVT

Emilie Fleten vann duellen med Ida Dahl och tog andra raka segern i Ski Classics

Uppdaterad
Publicerad

Emilie Fleten vann en våldsam duell mot Ida Dahl och tog sin andra raka seger i Ski Classics.

– Jag gick lite för tidigt, för Dahl till SVT Sport.

– Jag fick gräva ganska djupt mentalt och skönt att kunna vinna till slut. Jag har haft ganska många dueller med Ida och kände mig inte säker, kändes som om Ida var tillbaka i sitt tidigare rappa jag, säger Fleten som nu tar över den gula ledarvästen i cupen för första gången i karriären.

Duon hade gått loss från de övriga och lurpassade innan det blev klättring uppför mot målet i vackra vinterförhållanden med mycket snö i italienska Tyrolen.

Ski Classics

Med 500 meter kvar lade norskan in rycket med kraftig stakning och vann La Venosta över 37 km till slut med 7,6 sekunder före Dahl som vann totalcupen förra säsongen. Detta på 2 000 meters höjd.

– Jag är jättenöjd och hade absolut en bättre känsla än förra helgen. Jag trivs med den här typen av upplopp men gick lite för tidigt mot vad kanske min kropp klarade av i dag, säger Dahl.

Första pallplatsen för Sofie Elebro

Svenskan Sofie Elebro tog tredjeplatsen, för första gången nådde hon vid 30 års ålder en pallplats i långloppscupen och fick in 150 poäng på kontot.

– Det är riktigt kul och jag har inte förstått att det har hänt. Jag har ju hållit på i sex år, säger Elebro som hade en krasch i början och tappade runt 15-20 sekunder.

Vid premiären i Bad Gastein förra veckan var Emilie Fleten nästan tre minuter för Ida Dahl som var tvåa.

Se spurtduellen som avgjorde loppet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ski Classics

Mer i ämnet