Emil Jönsson. Foto: Bildbyrån

Emil Jönsson: ”Jag fick tvinga mig ut”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev till att följa OS i Pyeongchang hemma i TV-soffan för Emil Jönsson. 32-åringens stora mål med säsongen gick upp i rök och direkt efter OS-beskedet försvann även träningslusten.

– Det är svårt att ladda om när ett stort mål man har försvinner. Jag fick tvinga mig ut att köra, säger Jönsson till SVT Sport.

För Emil Jönsson var det en ordentlig besvikelse när han fick beskedet att han inte fick följa med till OS i Pyeongchang. Ett besked som sjönk in först när han satt hemma och följde tävlingarna från vardagsrummet. 

– Det var tomt och nästan tungt att titta på sprinten. Det blev verkligt först när sprinten gick och jag inte var där, säger Jönsson.

Först de två senaste veckorna tycker Jönsson att träningen har börjat kännas bra igen och till helgen ska han tävla igen i världscupen i Lahtis.

– Jag är osäker på formen, det ska bli spännande. Det var ju fem veckor sedan jag tävlade.

”Jag ska aldrig säga aldrig”

Hittills har det blivit två OS för Emil Jönsson och fastän det inte blev ett tredje den här säsongen vill inte Jönsson helt ge upp tanken på en sista satsning mot Peking 2022.

– Jag ska aldrig säga aldrig. Hela min karriär är uppbyggd i fyraårscykler. Jag kommer behöva på två, tre gånger innan jag bestämmer mig för framtiden. Allt är öppet än så länge, vi får se hur det blir, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.