Emil Persson inför Vasaloppet: ”Tror de kommer att ha ögonen på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Persson, fjolårssegrare i Ski Classics, är en av förhandsfavoriterna i Vasaloppet och han kommer till start stärkt av sin överlägsna seger senast i Tartu.

– Det var ett riktigt skönt kvitto för formen när man varit lite osäker tidigare. Nu när allt klaffade och det blev så jäkla bra så blir man lite lugnare inför Vasaloppet, säger Emil Persson till SVT Sport.

Emil Persson gjorde en tidig utbrytning under Tartu Maraton för knappt två veckor sedan och stod sedan för en mäktig soloprestation. Segermarginal tillslut hela två minuter och 52 sekunder för 26-årige Persson som därmed säkrade säsongens andra seger

Den utbrytning du gjorde senast, är den möjlig även på Vasaloppet?

Vasaloppet

– Jag har ju blivit i väg släppt nu en gång, så jag tror att de kommer att ha ögonen på mig om jag försöker någonting. Möjligheten finns det är ju tre mil till jämfört med Tartu, sista timmen blir alltid utslagsgivande och är man riktigt stark där så finns absolut möjligheter.

Under årets säsong är det hittills sju olika segrare på herrsidan och Persson tippar på offensiv körning ett jämnt lopp även på söndag.

Norsk seger nio år i rad

Det har varit norsk segrare i herrklassen i Vasaloppet nio år i rad, senaste svenska segraren är Jörgen Brink 2012. Persson har som bäst en fjärdeplats i Vasaloppet på sina sex starter, han ser nu fram emot att återuppta jakten på seger i klassikern över 90 km.

– Det ska bli jättekul det här ser man fram emot och har haft i huvudet så många träningspass under sommar, höst och vinter. När man haft svårt att motivera sig, då plockar man fram det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet