Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Emma Riboms tankar och se situationen som diskvalificerade henne. Foto: Viaplay/SVT

Emma Ribom diskad i kvartsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Emma Ribom gick vidare från kvartsfinalen i sprinten i Drammen men åkte på ett gult kort och diskas från tävlingen.

Det efter att hon ska ha gått in framför och stört Jessie Diggins.

– Jag tycker inte jag gör något som ska leda till varning, säger hon till SVT Sport.

Ribom såg ut att vara klar för semifinal i den klassiska sprinten i Drammen. Men efter att juryn sagt sitt om en situation där hon gick in tufft framför Jessie Diggins åkte svenskan på ett gult kort.

Eftersom hon hade med sig ett gult kort från säsonspremiären i Gällivare är hon diskad från dagens tävlingar.

– Ruggigt tråkigt, otroligt surt, det kändes som att vi var på väg mot en riktigt bra dag. Men det ser ut att vara rätt dömt, säger damtränaren Stefan Thomson till SVT Sport.

Ska ni protestera?

– Vi får se, säger Thomson.

”Lite chockad”

Emma Ribom berättar sen för SVT Sport att hon inte hade någon känsla av att ha gjort fel.

– Jag är lite chockad. Jag hade ingen aning om det här, när jag kom in i bussen sa de andra tjejerna att jag var diskad. Jag fattar ingenting.

– Jag har inte fått se några bilder hos juryn utan har fått kolla på bilderna själv. Men jag tycker inte jag gör något som ska vara en diskning. Det är helt sjukt.

Vad sa de inne hos juryn?

– Vi får komma tillbaka till juryn efter tävlingen och se bilder om vi fortfarande inte håller med. Det är inget att göra, det är skittråkigt.

Byström: ”Väldigt tufft”

Landslagschef Anders Byström om situationen:

– Väldigt tufft för Emma att bli diskad. Hon fick ju sitt första gula kort i premiären och det är väldigt länge sen. Det har hon dragits med hela säsongen, säger Byström.

– Jag tycker att det är hårt att ge gult kort för. Men det drabbar henne med en diskning och det är klart att det är tufft. Hon var väldigt besviken här borta, fortsätter han.

Fis längdchef Michael Lamplot kommenterar det hela:

– Hon blev diskad för att hon fick ett gult kort för obstruktion och när hon redan hade ett sådant tidigare under säsongen, säger våra regler att om du får ditt andra gula kort samma säsong leder detta till automatisk diskvalifikation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.