Anders Blomquist. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Hon behöver inte sparringen”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn lämnar skidlandslaget.

Ett klokt beslut, tycker SVT:s expert Anders Blomquist.

– Hon är alltid modig och har alltid gått sina egna vägar, säger han.

Beskedet att Linn Svahn, 22, lämnar landslagets regi för att satsa på egen hand kom oväntat. 22-åringen som varit skadad under det senaste året vill göra en egen satsning mot VM 2023.

SVT Sports expert Anders Blomquist menar att hennes axelskada är anledningen till att hon gör som hon gör.

– Helt och hållet. Plus att hon är väldigt trygg i sin egen satsning. Hade hon varit mer osäker skulle hon söka sig till landslaget, säger han.

Blomquist tycker också att det är ett klokt beslut.

– Det viktigaste skälet är att hon har ett bra samarbete med teamet och tränaren i Östersund. Hon vill resa så lite som möjligt. Hon är alltid modig och har alltid gått sina egna vägar. Hon behöver inte sparringen i det läge hon är i, med skadan behöver hon göra rätt saker. Hon behöver inte motivation någonstans utifrån. Motivationen finns hos Linn Svahn så det räcker och blir över. Hon kommer göra allt för att bli bäst i världen och anser att hon får bäst förutsättningar hemifrån.

KLIPP: Svahn om axelskadan (21/4 – 2021):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.