Experten: ”Ser henne som guldfavorit”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag meddelade förbundskaptenen Rikard Grip att Stina Nilsson är redo för VM-sprinten på torsdag.

Då ser SVT:s expert Mathias Fredriksson svenskan som guldfavorit.

– Mentalt tror jag det kan vara en fördel att skadan tagit bort press, säger han.

Stina Nilssons sträckning i världscupsprinten i estniska Otepää den 19 januari har varit den stora snackisen fram mot VM i Seefeld som inleds på torsdag.

Men Nilsson ser ut att ha vunnit kampen mot klockan. I alla fall om vi ska tro förbundskaptenen Rikard Grip, som idag berättade att han räknar med svenskan på startlinjen när mästerskapet drar igång med sprint på torsdag.

– Hon har gjort pass som gör att hon är redo för att starta, sa han .

Foto: Bildbyrån

Kommer Nilsson till start ser SVT:s expert Mathias Fredriksson henne som en guldfavoriter.

– Att få se henne här på start känns fantastiskt. Hon var så överlägsen innan skadan skedde och mentalt tror jag det kan vara en fördel att skadan tagit bort press från henne. Jag ser Stina som favorit på torsdag, säger Fredriksson som räknar med flera svenska medaljer i Seefeld.

– Vi har fyra väldigt bra åkare på torsdag och jag räknar med att det kan bli en svensk medalj på varje damlopp i Seefeld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.