William Poromaa. Foto: Bildbyrån

Poromaa har tävlat färdigt i SM – testat positivt för corona

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa har tävlat färdigt i SM, stjärnan har testat positivt för corona.

Det blir därför ingen sprint i dag för honom, som SVT sänder med start 13:00 för finalerna.

”Covid ringde och jag fick tyvärr svara denna gång”, skriver Poromaa på Instagram.

Det blev bara två lopp i SM för William Poromaa som drabbats av corona.

”Hann med halva SM-veckan i alla fall. Covid ringde och jag fick tyvärr svara denna gång”, skriver Poromaa på sociala medier.

Det betyder att Poromaa missar dagens sprint i Piteå, som SVT sänder med start 13:00. 21-åringen inledde SM-veckan med att ta brons på 15 kilometer klassiskt och vann sedan tremilen.

Sprintstjärnan också sjuk: ”Flera som testat positivt”

Poromaa, som tog karriärens första pallplats i världscupen för några veckor sedan, kommer förmodligen inte att tävla mer den här säsongen.

”Nu får vi se hur resten av säsongen blir men mest troligt färdigtävlat för min del. Tack alla för allt stöd under SM-veckan och hela denna säsong”, skriver Poromaa.

Inte heller Oskar Svensson kom till start efter att ha uppvisat sjukdomssymptom.

”Jag skulle tro att jag har det. Vaknade förkyld i dag. Är flera i klubben som testat positivt tidigare i veckan”, skriver Svensson i ett meddelande till SVT Sport.

Unga åkarna dominerade – OS-åkarna efter

I herrarnas sprintkval vann supertalangen Edvin Anger, 19 år, sprintkvalet, före samtliga OS-åkare. Emil Danielsson var trea och Gerorge Ersson kom trea i kvalet, båda födda 2001. Anmärkningsvärt var att OS-åkaren Marcus Grate med nöd och näppe tog sig vidare, som 29:a av de 30 åkare som får åka finaler.

Jonna Sundling vann damernas kval överägset med nästan åtta sekunder före Johanna Hagström och Moa Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.