Iivo Niskanen har lagt upp klipp från boendet i Åre på Instagram där han skriver ”Det här måste vara ett skämt”. Foto: Instagram @iivoniskanen/Bildbyrån

Finländska ilskan – krävde nya rum

Uppdaterad
Publicerad

Först larmades det om vallastrejk i Åre. Nu har även de aktiva dragits in i kaoset.

Det finländska landslaget krävde nya rum efter att först blivit placerade på en militäranläggning.

”Det här måste vara ett skämt”, skriver Iivo Niskanen på Instagram.

Det stormar runt Ski Tour-arrangemanget inför tisdagens sprint i Åre.

Flera vallateam larmade tidigare i dag om usla förhållanden då de hade hänvisats till att vallai ett garage utan ventilation och fönster. Det fick teamen att gå ut i strejk.

Under kvällen tog det en ny vändning.

Runt 18-tiden la den finländska storstjärnan Iivo Niskanen ut bilder på Instagram av lagets boende i Åre. Av bilderna att döma var det ett minst sagt spartanskt boende, med bara två toaletter på 30 personer.

”Det här måste vara ett skämt, @fiscrosscountry? Tillbaka till det militära”, skrev han.

”Inte bra nog”

Det visade sig nämligen att laget blivit inackorderade på ett militärläger.

Några timmar senare träffade norska NRK sedan 28-åringen i en hotellobby. Då väntade det finländska laget på att få ett nytt boende.

– Vi hade serviceteam och åkare i samma byggnad. 30 personer på två toaletter och det luktade fukt på rummen. Att äta bland militärer är inte det hälsosammaste sättet att förbereda sig för fortsättningen av Ski Tour, säger han.

Till NRK säger ansvariga Ski Tour-chefen Guri Knotten Hetland att de glömt att kontrollera huset där Finland skulle bo.

– Det är helt enkelt inte tillräckligt bra. Dialogen med Finland har varit bra. Men jag förstår Niskanens frustration, för det här var inte bra. Jag är glad att vi lyckades fixa det här snabbt. Men det är olyckligt, säger hon.

KLIPP: Från Sverige till Norge – här är nya Ski Tour

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.