Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingvild Flugstad Östberg hade svårt att klara kylan i Gjövik. Foto: NTB

Förfrusen Flugstad Östberg kunde inte röra munnen

Uppdaterad
Publicerad

Den norska mästerskapen i stafett avgjordes i sträng kyla i Gjövik. Ingvild Flugstad Östberg förfrös sig och kunde inte röra munnen och ge intervjuer efteråt.

Flugstad Östberg blev snabbt invirad i en filt för att få tillbaka värmen.

– Jag klarar inte av att röra munnen. Det var så kallt men det var riktigt roligt, säger Flugstad Östberg, som körde för arrangerande Gjövik och gjorde en stark sistasträcka där hon tog in 40 sekunder på täten när hon kunde prata igen.

NRK visade bilder på den förfrusna Flusgstad Östberg efter att hennes Gjövik slutat sexa.

– Herregud. Underbart! Det finns många vackra bilder på mig där ute på internet. Det här går ihop med den serien, svarar hon något ironiskt.

”Du måste ta dig inomhus”

Folk tittade med förfäran på den förfrusna Flugstad Östberg vid målområdet.

– Folk tittade konstigt på mig. De började säga att jag var väldigt vit i kinderna, och sa att ”du måste ta dig inomhus”. Då tänkte jag ”Åh, är det så illa.”

Gårdagens skiathlon ställdes in på grund av att det var 23 minusgrader på det kallaste stället på banan. I dag mättes det upp -18,6 grader på det kallaste stället klockan 08.00. Temperaturen steg någon grad och arrangören sköt fram starten från 09.00 till 11.00 och mätte upp -17,9 och klarade köldgränsen på -18,0 grader med minsta möjliga marginal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.