Foto: Bildbyrån

”Första prio blir att koka kaffe och träffa folk”

Uppdaterad
Publicerad

I går kunde SVT Sport avslöja att Daniel Fåhraeus blir ny längdchef.

Han börjar sitt nya jobb nästa säsong – men hoppas lära känna nya kollegorna väldigt snart.

– Första prio blir att gå in i vallabussen, koka kaffe och träffa folk på kansliet, säger Fåhraeus.

Daniel Fåhraeus har sedan 2008 varit vd på det kommunala elbolaget Pite energi och är dessutom aktiv styrelsemedlem i Piteå elit.  I dag var han med på Skype i SVT:s Vinterstudion och kommenterade sitt nya jobb.

– Jag har jobbat ganska länge med ledarskap och har lärt mig mycket kring strategi. Sedan har jag ett stort intresse för idrott. Jag har hållit på med triathlon och hockey och varit delaktig i Piteå elit, säger Fåhraeus till SVT Sport.

Han tillträder sin tjänst nästa säsong.

– Otroligt spännande uppdrag. Man får bara en chans i livet och förhoppningsvis kan jag erbjuda erfarenheter från näringslivet.

Blev lugn av Charlotte Kalla

Fåhraeus hoppas dock på några lediga dagar från Pite energi så att han kan bekanta sig med sina nya kollegor.

– Jag får gå in i vallabussen och koka kaffe och träffa folk på kanslit, det bli första prio, säger han.

KLIPP: Kalla om nye längdchefen: ”Blev jätteglad”

Charlotte Kalla, som tävlar för Piteå elit, berättade i går för SVT Sport att hon blev glad när hon fick höra att Fåhraeus fått jobbet som ny längdchef.

– Jättekul att höra de orden. Det var mycket media i går men Charlotte Kalla lugnade mig och jag frågade henne om hon kunde bli min mediamentor, skrattar Fåhraeus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.