Jens Burman avbröt 15 kilometersloppet i Gällivare helgen som var. Foto: Bildbyrån

Fortsatt ovisst kring Burman: ”Gäller att hitta kärnan till problemet”

Uppdaterad
Publicerad

Jens Burman avbröt helgens lopp i Gällivare på grund av ryggsmärtor.

Fyra dagar senare är det fortsatt oklart hur omfattande skadan är

– Han träffar sjukgymnast i dag igen. Det gäller att börja brett och sedan jobba nedåt för att hittat kärnan till problemet, säger landslagsläkaren Jan Wall till SVT Sport.

Det var under lördagens 15 kilometerslopp i Gällivare som Jens Burman tvingades bryta på grund av ryggsmärtor. Han undersöktes i går och kommer att undersökas vidare i dag.

– Han träffade medicinsk personal i går på hemmaplan och vi fortsätter i dag. Så i dag träffar han sjukgymnasten igen, jag kommer att få rapporter och så ser vi hur vi går vidare. Men just nu är det inga stora förändringar, säger längdlandslagets läkare Jan Wall till SVT Sport.

Vad har undersökningen hittills visat?

– Jag kan inte säga mer än att det är en muskel som krampar och det i sig är inte så farligt men när man har den historiken som han har vill man gå till botten med det så att man vet vad man pratar om.

Lillehammer i fara

Trots att Burman, som tidigare dragits med ryggproblem, kan träna kommer han inte att tävla i helgens världscuppremiär i Ruka. Risken finns att han också missar tävlingarna i Lillehammer helgen efter.

– Man får ta det dag för dag med Jens. Vi följer ett förlopp, hur det varit och hur det fortlider. Blir det sämre måste man ju tänka om. Så det gäller att börja brett och sedan jobba nedåt för att hittat kärnan till problemet, säger Wall.

När tror du att ni  vet mer om hans status?

– Du får nog låta den här veckan gå. Jag kommer så klart få rapporter om vad som händer men en rygg är lite som ett pussel och det är många bitar som ska läggas med tanke på hans historik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.