Fossesholm efter kollapsen: ”Huvudet ville mer än benen”

Uppdaterad
Publicerad

Helene Marie Fossesholm kollapsade efter den täta spurtuppgörelsen när Norge slutade trea efter skrällvinnande Ryssland och Sverige.

– Huvudet ville mer än benen, säger den unga norskan.

Det var skakande bilder när Fossesholm togs om hand flera minuter efter målgång efter att hon tömt sig helt. Många befarade att Fossesholm inte skulle klara av att vara med på prisutdelningen men med stor hjälp klarade hon av det.

– Kroppen känns bra, försäkrar Fossesholm några minuter efter prisutdelningen för SVT Sport.

– Det var skönt att få hjälp och i dag blev jag så stum, tror aldrig att jag känt mig så stum, när jag kom in mot stadion. Huvudet ville mer än benen, säger Fossesholm.

”Jag var inte tillräckligt bra”

– De andra var för starka och jag var inte tillräckligt bra, säger Fossesholm och grämer sig över att suveränen Norge bara blev trea in för hemmapubliken i Lillehammer.

– Tredjeplatsen var inte alls vad vi hoppats på. Nu siktar vi på revansch i OS, försäkrar hon.

Norges lag i dag var identiskt med det lag som vann VM i Oberstdorf i vintras. Och nästa stafett kommer just i samband med OS i Peking i februari.

– Helene var trött och frusen. Hon fick frossa och var tvungen att skaffa något till händer och ben, för hon klarade knappt av att stå upp, säger landslagstränaren Ole Morten Iversen till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.