Mathias Fredriksson gläds med de svenska herrarnas framgångar. Foto: Bildbyrån

Fredriksson: ”Äntligen är de tillbaka på pallen”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska landslaget gjorde stor succé under helgens sprinttävlingar i Dresden. SVT Sports expert Mathias Fredriksson gläds att herrarna äntligen är tillbaka på pallen.

Linn Svahn, 20 år, inledde sprinthelgen med att vinna sin andra individuella sprinttävling före  Annamarija Lampic och Maja Dahlqvist. Svahn följde upp det med att vinna sin andra sprintstafett tillsammans med Maja Dahlqvist.

– De svenska damerna fortsätter att dominera sprintscenen trots att Stina Nilsson och Jonna Sundling inte var med, säger Mathias Fredriksson.

Fredriksson är extra imponerad över Svahns genombrott.

– Helt makalös. Hon har haft en osannolikt bra karriär, och bättre än så går det inte att bli, säger han.

Klipp: Svahn förde Sverige till rafflande seger

”Väldigt glädjande”

De svenska herrarna levererade också. Johan Häggström slutade trea i gårdagens sprint, vilket var hans första pallplats i världscupen. Det var även Sveriges första pallplats på herrsidan i världscupen sedan november 2018. Häggström följde upp framgången, tillsammans med Marcus Grate, med att sluta tvåa i sprintstafetten bakom Frankrike.

– Väldigt glädjande att de svenska herrarna äntligen är tillbaka på pallen i världscupen och att Johan Häggström följde upp andraplatsen i går, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

Klipp: Herrarna skrällde i sprintstafetten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.