SVT:s expert, Mathias Fredrikssons. Foto: TT

Mathias Fredriksson om Frida Karlssons status

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlssons tillstånd har diskuterats sedan det kom uppgifter om att hon har varit övertränad.

Uppgifter som sedan tillbakavisades av landslagsledningen.

–  För mig var det rätt tydligt att han (Anders Byström) säger att Frida har varit på fel sida, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson.

Frida Karlsson stod över helgens sprinttävlingar i Ulricehamn och hon kommer även att stå över SM-tävlingarna i Borås den 9-11 februari.

I Vinsterstudion kommenterade landslagschefen Anders Byström Frida Karlssons plan så här.

– Det handlar om att inte träna så mycket och inte så hårt heller. Om det är lite överbelastat i musklerna så är det bra att vila helt enkelt och ge dem tid till återhämtning. Hon känner sig piggare och piggare, så det känner jag mig trygg med.

Experten: ”Fel sida”

SVT Sports expert Mathias Fredriksson menar att kommentarerna tyder på att Frida Karlsson har varit på fel sida.

– Det som jag reagerar på är att han säger att hon blir piggare och piggare. Det tyder ju på att hon har varit på fel sida, det är svårt att tolka det på något annat sätt. För mig var det rätt tydligt att han säger att Frida har varit på fel sida.

Fredriksson är ändå hoppfull om att Frida Karlsson kommer att komma tillbaka i bra slag.

– Det är bara att hoppas på att hon kommer tillbaka, vilket jag tror att hon kommer göra. Det är ju helt rätt att inte åka SM om det är tveksamt, då ska man inte tävla. Så det är väl helt rätt att vara på hemmaplan och ladda upp.

Måste hitta balansen

Mathias Fredriksson menar också att det är Frida Karlsson som måste hitta balansen själv.

– Det är ju hon själv som måste lära sig det. Det är klart att hon har ett team runt omkring sig men det är alltid lätt att skylla på dem runt omkring sig. Innerst inne måste hon själv känna efter och hitta rätt i balansen. Med varje år som går kommer hon ha mer och mer erfarenhet och träffa rätt. Det är bara att hoppas att hon vet det nu.

ARKIV: Karlsson står över Nove Mesto (3 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.