Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson om att stanna hemma: ”Vill få högre kvalitet”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson följde inte med landslaget till säsongens sista höghöjdsläger.

Hon är i stället kvar på hemmaplan för att få mer kontinuitet i sin träning.

– Jag har valt att vara i Sverige för att få högre kvalitet på träningen, säger Karlsson till SVT Sport.

Längdlandslaget befinner sig på ett höghöjdsläger i italienska Val Senales.

En som inte är med är Frida Karlsson. Hon tränar i stället på hemmaplan i hopp om att få bättre kontinuitet i träningen.

– Jag har valt att vara i Sverige för att ha högre kvalitet på träningen och få mer kontinuitet i fartpassen, säger hon.

”Tvärtom”

22-åringen har tidigare tvingats trappa ner på träningen då hon varit över gränsen till övertränad. Men så är inte fallet nu.

– Nej, absolut inte, det är helt tvärtom egentligen. Jag är hemma för att kunna träna på mer, att få in mer kvalitet och hårdare träning än om jag skulle träna på höjd.

I februari är det dags för säsongens stora höjdpunkt, OS i Peking. Det är då det gäller att vara på topp, vägen dit ser hon som ren förberedelse.

– I år så ser jag världscupen som ett steg på vägen mot det stora målet som är OS. Det är på OS som jag vill prestera på topp, och fram till det kommer jag sitta lugnt i båten och vill egentligen bara få kvitton på att jag är på rätt väg, säger Frida Karlsson.

KLIPP: Johaug om Frida Karlsson: ”Kommer vara snabb oavsett” (27 okt 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.