Linn Svahn har nekat media. Nu ger Frida Karlsson ett tips till landslagskollegan. Foto: Bildbyrån/TT.

Frida Karlssons pepp till Linn Svahn: ”Se det som en möjlighet”

Uppdaterad
Publicerad

Ett tungt resultat i VM-sprinten – sedan dess har Linn Svahn nekat media.

Nu ger Frida Karlsson ett tips till landslagskollegan.

– Se det som en möjlighet att få säga det du vill ha sagt. Jag säger vad jag vill, ni kommer inte kunna tämja eller styra mig. Jag kan få energi av att ta media, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Frida Karlsson går för första gången ut som avslutande åkare i ett stafettlag i dag.

– Alltså jag känner att det är ett ärofyllt uppdrag. Ankarsträckan har jag aldrig åkt förut så det här blir en tuff utmaning, säger hon.

Trots att det under presskonferensen lät som svenskorna vill lägga över pressen på norskorna, så är Karlsson optimistisk.

– Alla försöker dra ner det där, men jag svävar lite uppåt jag. Jag tycker vi förtjänar att vara favoriter, säger 21-åringen.

”Jag säger vad jag vill”

En som inte fick plats i laget var Linn Svahn och den sistnämnde har till stora delar hållit sig undan media.

Något som Frida Karlsson tror man ska lära sig hantera.

– Se till att göra det till något kul istället, säger Frida Karlsson om Linns situation.

– Jag säger vad jag vill, ni kommer inte kunna tämja eller styra mig. Så se det som en möjlighet att få säga det du vill ha sagt. Jag får energi av att ta media.

Duell väntar med norske supertalangen

I dag har dock Sollefteås stolthet annat att fokusera på än media.

En duell väntar mellan Norges Helene Marie Fossesholm och Frida Karlsson. Där norskan har skjutit över pressen på Karlsson.

– Jag förstår inte det. Hon säger rakt ut att hon tror mer på mig än sig själv. Så jag ska väl bara tacka och ta emot, säger Frida Karlsson.

Hon hoppas på att stafetten slutar så här:

– Jag har ett drömscenario att kunna ta en svensk flagga, vinka till papp-publiken och få möta mina lagkamrater i målfållan. Det är mitt drömscenario.

KLIPP: Karlsson om favorittrycket: ”Jag svävar upp”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.