Frida Karlsson föll och tvingades bryta rullskidtävling: ”Jag är förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska stjärnan Frida Karlsson fick problem med ena rullskidan, föll och bröt därefter dagens rullskidtävling i Toppidrettsveka utanför Trondheim.
– Jag är förbannad, säger Karlsson till NRK.

I dagens lopp över 25 kilometer låg Frida Karlsson med i täten när plötsligt hjulet på ena rullskidan inte fungerade som det skulle. Gummit lossnade från själva fälgen, svenskan föll och hamnade i vägkanten.

– Jag kände att skidorna ville släppa hela tiden, och till slut ramlade jag. Som tur var föll jag i gräset, så jag skadade mig inte.

Alla deltagarna får rullskidor tilldelade sig från arrangören för att de ska tävla på lika villkor.

– Jag tycker att det är dåligt. När man måste låna skidor så måste de vara bra. Nu kommer jag att vara skeptisk till att låna skidor igen, säger Karlsson.

”Ett produktionsfel”

Efteråt la sig arrangörens skidleverantör helt platt.

– Det är helt säkert ett produktionsfel. Det är bara att beklaga, och det är helt förståeligt att hon är förbannad, säger Björnar Myhren till NRK.

Sadie Bjornsen, USA, vann tävlingen. Maja Dahlqvist slutade åtta, över minuten efter.

På herrsidan vann Alexej Tjervotkin, Ryssland, före schweizaren Dario Cologna och hemmaåkaren Didrik Tönseth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer