Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson tillbaka i guldspåren: ”Goda minnen härifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Frida Karlsson hoppade av Ski Tour är hon tillbaka i världscupen som i helgen körs i finska Lahtis.

Förra säsongen vann hon tre JVM-guld där.

– Jag har goda minnen härifrån, säger hon till SVT Sport.

Förra året tog Frida Karlsson tre guld i Lahtis när junior-VM avgjordes i den finska skidorten. Nu är hon tillbaka då världscupen körs i Lahtis i helgen med distanserna 10 kilometer klassiskt samt stafett.

– Jag har goda minnen härifrån då jag körde junior-VM förra året i Lahtis, och det gick ju bra. Jag gillar banorna här och ser fram emot helgen, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Vinterstudion

Satsar på världscupen

Frida Karlsson som haft tävlingsförbud delar av säsongen åkte bara två etapper i Ski Tour. Efter tävlingarna i Östersund har hon laddat upp i Seefeld tillsammans med Maja Dahlqvist, som också har goda minnen från Lahtis.

– Jag tog mina första distanspoäng här på världscupen, och det är enda gången jag tävlat här, säger Maja Dahlqvist SVT Sport.

Efter tävlingarna i Lahtis åker bland annat Ebba Andersson U23-VM i Tyskland. Frida Karlsson satsar däremot på världscupen som sedan fortsätter i kanadensiska Quebec och Canmore.

– Jag känner själv att det ger mig mer att vara i världscupen och har fullt fokus på det. Just nu försöker jag se varje lopp som en ny erfarenhet som jag tar med mig framförallt till nästa år. Jag tänker mer framtiden och det här är bästa för mig, säger Frida Karlsson.

ARKIV: Johaug om Frida Karlssons comeback i skidspåret (8 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet