Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Frida Karlsson: ”Hade ingen känsel kvar i händerna”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson tog hem silvret på 10 km fritt – fem sekunder före Sollefteåkompisen Ebba Andersson. Det var ett tufft lopp där förhållandena gjorde att de fick ta ut allt de hade.

– När jag gick i mål hade jag ingen känsel kvar i händerna, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Efter att ha varit utslagen i målfållan samlade hon ihop sig i värmetältet och fick i sig energi. Och kunde leende räkna in ett silver.

– Det var typ kallt idag och allt blod verkade bara ha gått till benen, fanns inget kvar att värma upp händerna. Jag frös och var väldigt trött när jag gick i mål men har återhämtat mig nu, säger Karlsson.

– Jag är jättenöjd med hur jag lade upp loppet och fick ut maximalt, säger Karlsson som hade en bättre känsla än under skiathlonen i lördags.

Att Diggins vann ses som bra för sporten.

– Klart att det är bra för sporten även om jag hade velat ha det själv också, säger Karlsson.

Favoriten Andersson nöjd med bronset

Ebba Andersson var favorit i loppet. Även om det inte räckte till guld var hon nöjd med att få med sig en till medalj.

– Jag hade inte jättemycket energi kvar och plockade ut allt jag hade och är nöjd med att det räckte till ett brons. Det är två stycken som går fortare och jag gör ett stabilt lopp. Jag klarade det och är nöjd med insatsen, säger Andersson som kände att återhämtningen efter skiathlonen i lördags gått bra.

Men det var tuffare än förväntat i dag.

– Jag fick inget gratis och fick plocka fram varje liten kraft och det sög musten ur mig till slut. Benen var riktigt slut. Diggins var i en klass för sig i dag, säger Andersson som nu ska ladda om till torsdagens stafett över 4x5 km, där nog endast Karlsson och Andersson kan känna sig helt givna. Där vill hon åka sträcka två eller tre.

”Diggins hade en växel till”

– Det var en tajt fajt långt in i loppet sedan hade Diggins en växel till och det var en fajt med Frida om silvermedaljen. Jag tog det stavtag för stavtag, backe för backe. ”Ta dig till mål så snabbt som möjligt” tänkte jag, så brutalt var det där ute.

Hon unnar Diggins segern.

– Det var välförtjänt med Diggins och hon har visat fin form. Inte överraskande på något sätt. Hon förstör den svenska segerraden men vi tar två medaljer och det känns fortsatt bra i magen, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.