Efter tunga vintern – nu blickar Frida Karlsson framåt: ”Kan vara högst upp på pallen”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson hade en tung vinter, och missade stora delar av säsongen efter att ha fått startförbud på grund av att hon inte klarade av hälsokraven.

Nu sommartränar hon i Sollefteå, och berättar hon känner att kapaciteten är hög.

– Jag är på sån hög nivå, att när jag har min bästa dag, bra grejer under fötterna och bra förhållanden och en stark kropp och knopp och allt klaffar kan jag vara högst upp på pallen, säger hon.

Längdskidåkaren Frida Karlsson laddar just nu för kommande säsong, där den stora höjdpunkten är VM i tyska Oberstdorf i slutet på februari. När SVT Sport hälsar på Karlsson hemma i ett soligt Sollefteå är det ett tufft rullskidpass med teknikfokus som står på schemat. Men mellan träningspassen kopplar Karlsson gärna av på golfbanan, ofta i sällskap med pojkvännen William Poromaa.

Karlsson beskriver sig själv som en riktig sportnörd. Stjärnans nya passion är just golf – en hobby som får henne att släppa tankarna på skidåkningen.

Vinterstudion

– Det är skön mental avkoppling, man kan inte hålla på att tänka på skidor och träning som lätt kan snurra mycket i huvudet annars, säger 20-åringen till SVT Sport.

Se hela reportaget ”På hemmaplan: Frida Karlsson”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet