Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson överlycklig över silvret: ”Varit osäker inför” Foto: Bildbyrån

Frida Karlssons ovisshet inför VM: ”Vad ska jag göra”?

Uppdaterad
Publicerad

Silver för Frida Karlsson på skiathlonen, men det känns som en seger.

Inte minst då stjärnan har tuffa veckor bakom sig.

– Jag har varit ganska osäker inför, säger hon till SVT Sport.

Frida Karlsson var med Ebba Andersson in till skidbytet i skiathlonen på VM, men fick direkt på fristilsdelen släppa den forna klubbkamraten ur sikte. Karlsson hade inget att sätta emot och i mål var hon drygt 20 sekunder efter Andersson. Om Karlsson var besviken efter loppet? Inte alls, det kändes som en seger, menar hon.

– För någon vecka sedan var det liksom ”vad ska jag göra för att ens komma upp i normal grundform”, jag hade liksom 27 olika upplägg, att jag ändå står här i dag med ett silver känns bra, säger hon till SVT Sport.

Vilket av de där 27 uppläggen valde du?

– Det var egentligen bara att försöka vila och få överskott, säger Karlsson.

”Jag har varit ganska osäker”

Var du orolig då?

– Ja, det har inte gått fläckfritt, precampen (uppladdningslägret) var ganska upp och ner, inte så len ingång i det här mästerskapet, så det känns skönt nu och lovande inför de andra tävlingarna, det gör att jag kan sänka axlarna.

– Jag har varit ganska osäker inför, så det känns som en vinst i dag.

Börjar du närma dig din normala nivå?

– Jo, men dag för dag har det blivit bättre, och jag har behövt få det här överskottet igen. Mästerskapet är långt så det känns väldigt lovande. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.