Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

”Försöker lära mig av mina misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har stoppats av överbelastning.

Något som Frida Karlsson tror hon utvecklas av.

– Jag försöker ju lära mig av mina misstag, säger längdstjärnan.

Säsongspremiären i Gällivare närmar sig. Och till den kommer Frida Karlsson, 22, med en försäsong där kroppen blev för sliten. Och under en period stoppades hon från allt tävlande och blev tvungen att ändra sitt träningsupplägg.

– Jag försöker ju lära mig av mina misstag, och det är väl så man utvecklas. Jag har provat att ligga på gränsen, jag har provat att gå över den lite för att se var den faktiskt är då. Så det känns tryggt att jag har ett team runt mig som jag verkligen litar på. Och ta hjälp av när jag behöver det, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Har du hittat gränsen?

– Alltså. Det är ingen i laget som kan stå här och säga exakt vad sin kropp klarar av. För det är mycket yttre faktorer som spelar in. Det är allt från privat, resor, sponsoruppdrag och media. Det är inte bara ett antal timmar som den här kroppen klarar av, utan det är mycket mer runt om. Ingen kan gå fullt säker, men till slut lär man känna sin kropp mer och mer ju äldre man blir.

Första skidtävlingen för längdlandslaget är i Gällivare i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.