Frida Karlsson: ”Ska försöka vara på tårna från start”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson gör debut i Tour de Ski och blir tillsammans med Ebba Andersson en av favoriterna i damklassen när Therese Johaug inte ställer upp.

Under fredagen drar touren igång med en sprint i fristil i Val Müstair, Schweiz. Där kan åkarna tjäna upp till 60 bonussekunder, vilket kan vara betydelsefullt för resten av tävlingen som är ett kraftprov med åtta tävlingar mellan 1 och 10 januari.

– Det är viktigt för mig att lyckas bra på sprinterna. Det är kanske största utmaningen för mig. Det är viktigt att göra en bra prolog. Det är det första som händer i morgon och jag ska försöka vara på tårna från start, säger Karlsson till SVT Sport från ett vintrigt och soligt Val Müstair.

Tour de Ski 2021:

1–3 januari Val Müstair, Schweiz: Sprint (f), masstart (k) och jaktstart (k).

5–6 januari Toblach, Italien: 10/15 km (f), 10/15 km jaktstart (k).

9–10 januari Val di Fiemme, Italien: 10/15 km masstart (k), sprint (k), 10 km (f) masstart med finalklättring i alpinbacke.

Fakta: Svenskarna i Tour de Ski

Damer: Emma Ribom, Moa Olsson, Maja Dahlqvist, Moa Lundgren, Linn Svahn, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Frida Karlsson

Herrar: William Poromaa, Calle Halfvarsson, Björn Sandström, Marcus Ruus, Oskar Svensson, Johan Häggström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet