Frida Karlsson om kraschen: ”Heidi körde över min arm”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson var inblandad i en krasch under tremilen men spurtade hem ett VM-brons – skadad.

Efter målgången tog hon sig mot handleden och skrek i smärtor innan hon åkte i väg med ambulans.

– Heidi körde över min arm, säger Frida Karlsson till SVT Sport i samband med medaljceremonin.

Frida Karlsson fördes till sjukhus efter målgången av damernas tremil.

Efter att ha spurtat till sig ett brons kunde man se en Frida Karlsson som såg ut att ha väldigt ont i sin vänstra handled. Hon fördes kort därpå vidare till sjukshus med ambulans för att undersökas.

Landslagsläkare Anders Englund gav en statusrapport om Karlssons skada under eftermiddagen:

”Frida är nu tillbaka från röntgen och är vid gott mod. Röntgen visar att hon inte har någon fraktur på armen. Dock rejäl svullnad som säkert kommer sätta lite begränsningar för skidåkning de närmaste dagarna”.

”Heidi körde över min arm”

Vid medaljceremonin under lördagskvällen fick SVT tala med Frida Karlsson som gav sin syn på kraschen.

– Det gör lite ont men det går bra. Det var en seriekrock där på fjärde varvet. Ebba ramlar och jag har ingenstans att ta vägen och då kommer Heidi (Weng) i full fart och kör över min arm.

Hur ont gjorde det?

– Det gjorde faktiskt väldigt ont även under loppet. Det brukar inte göra ont då för att man har ett adrenalinpåslag när man tävlar, men jag pendlade mellan om jag skulle bryta eller ej. Det var ett krig sista milen och det var inget brons som man fick gratis. Så jag är riktigt stolt över den här medaljen, säger Karlsson.

Norskan Therese Johaug vann damernas tremil överlägset före Heidi Weng som i spurt med Frida Karlsson och Ebba Andersson tog silvret. Bronset till Karlsson och Andersson blev fyra.

KLIPP: Frida Karlsson skriker ut sin smärta i mål

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.