Frida Karlsson Foto: Bildbyrån.

Frida Karlsson tränar med tyska landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson kommer att träna med det tyska längdlandslaget.

Och hon gör det samtidigt som Sveriges landslag tränar på samma ort.

– För oss är det ingen dramatik, säger Sveriges landslagschef Anders Byström till VG.

Strax efter att Frida Karlsson och Maja Dahlqvist bröt sig ur det svenska längdlandslaget skrev TT att de kunde komma att träna med det tyska landslaget.

– De (Frida Karlsson och Maja Dahlqvist) är välkomna att komma ner och träna med tyskarna om de vill, sade Mia Karlsson, Fridas mamma och manager.

Det hela var aktuellt då Per Nilsson, Frida Karlssons personliga tränare, blev tränare för det tyska damlandslaget i början av maj.

Nu kommer också Karlsson att träna några pass med det tyska landslaget i Torsby nästa vecka. Med i Torsby är tyskduon Katharina Hennig och Victoria Carl, som tog OS-guld i sprintstafetten i vintras.

– Fridas situation är spännande på många sätt. Hon har väldigt hög kapacitet, så Frida kommer nog att köra hårdare på träningarna än vad hon egentligen får, men Hennig och Carl har andra styrkor och de kan kanske lära lite av varandra, säger Per Nilsson till VG.

Karlsson kommer att befinna sig i Torsby mellan 14 och 21 augusti. Flera av dagarna kommer hon att vara på plats samtidigt som det svenska längdlandslaget.

Men i det svenska lägret säger man sig inte vara särskilt påverkade av det.

– Det blir stora grejer runt det, men för oss är det ingen dramatik. Det är inte så speciellt, säger Anders Byström.

ARKIV: Johaug retade Northug (9 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.