Kaisa Mäkäräinen. Foto: Bildbyrån

Mäkäräinen gör comeback – i ny sport

Uppdaterad
Publicerad

Hon slutade i fjol.

Nu är tidigare skidskyttestjärnan Kaisa Mäkäräinen tillbaka.

Men i längdskidor.

– Tufft motstånd, säger hon till Yle.

38-åriga Kaisa Mäkäräinen återvänder till tävlingsspåret. Men inte till ett med en skjutvall, för den tidigare skidskyttevärldsmästaren ska tävla i finländska mästerskapen i längdskidor

– Meningen är att endast utmana mig själv, säger Mäkäräinen till Yle.

Finländskan, som förra året avslutade en framgångsrik skidskyttekarriär, berättar att hon inte tränat särskilt intensivt på sistone. Men ställer sig vid startlinjen i tio kilometersloppet nästa helg på grund av ett löfte.

– Jag har lovat min hemort Ristijärvi att ställa upp i FM som ordnas i slutet av mars (finländska mästerskapen är uppdelat). Jag behöver några tävlingar före det för att ta mig i mål i tremilen med hedern i behåll.

Vunnit tidigare

Hon har har åkt i de inhemska längdmästerskapen tidigare, och 2017 vann hon guld i fem kilometer.

– Nu möter jag ett tufft motstånd och får en realistisk bild av formen.

Under skidskyttekarriären tog Mäkäräinen 27 vinster i världscupen. Och i VM vann hon ett guld (jaktstart), knep ett silver och tog fyra brons.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.