Guld för Richardsson – silver för Hellner

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett silver för Marcus Hellner i den efterlängtade comebacken på 15 kilometer klassiskt. ”Skönt att få ett kvitto på att det verkar fungera”, säger Hellner som slutade tvåa bakom favoriten Daniel Richardsson.

Efterhängsna problem med sjukdom har förstört Marcus Hellners säsong så här långt, men i comebacken på 15 kilometer klassiskt så såg han pigg ut och var med i tätstriden under hela loppet. Det blev ett silver till slut.

– Det har ju varit väldigt frusterande, jag har inte kunnat träna och inte vetat vad jag har i kroppen. Men skönt att vara tillbaka nu och att kunna tävla på hyfsad nivå. Jag är bara glad över att vara här. Skönt att få ett kvitto på att det verkar fungera, men det är alltid tråkigt att tappa segern, säger Hellner till SVT Sport.

SVT Sport expert Anders Blomquist hoppas på att Hellner nu ska få vara kvitt sina sjukdomsbeskymmer.

– Man vill ju se honom åka och åka bra. Det skulle vara ett väldigt skönt besked om han inte får något bakslag efter det här, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

”Daniel gör det bra”

Vann gjorde förhandsfavoriten Daniel Richardsson, men han fick jobba hårt för det, striden om medlajerna var mycket jämn. Segermarginalen ner till Hellner blev 6,9 sekunder.

– Det kändes kontrollerat under de första två varven, men jag var trött på slutet. Jag hade inte den formen jag trodde men jag hade bra skidor så jag får tacka vallarna för segern, säger Richardsson.

– Daniel gör det bra, han var den stora favoriten innan loppet och han motsvarar förväntningarna, säger Blomquist.

Trea blev Anton Lindblad, som tog sin första medalj på ett SM.

– Det kändes bra på förhand och så där, men jag trodde aldrig att det skulle räcka så långt, säger Lindblad till SVT Sport.

Herrarnas 15 km klassiskt

1. Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, 37:25.5

2. Marcus Hellner, Gellivare Skidallians IK, + 6.9

3. Anton Lindblad, Hudiksvalls IF, +13.2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.