Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån

Oskar Svensson höll Halfvarsson bakom sig

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Svensson vann sprinten i Trollhättan efter att ha hållit undan för Marcus Grate och Calle Halfvarsson.

– Jag kände mig stark och det kändes bättre och bättre under dagen. Jag ligger rätt i träningen och det här har inte passat mig tidigare så något rätt har jag gjort, säger Svensson leende till SVT Sport.

Efter att ha vunnit de tre loppen före finalen låg favoritskapet på Halfvarsson, som kraschade och bröt under gårdagens distans. Han kunde dock inte växla upp och ta sig förbi på den hala banan i regnet, som han gjort tidigare under dagen.

I stället höll Oskar Svenssons taktik med en långspurt i backen och han vann mycket knappt före Marcus Grate. 

I den första semifinalen åkte man och tittade på varandra innan det blev huggsexa sista biten och en blixtrande Halfvarsson rundade hela fältet och vann på 3.10,3, betydligt långsammare än flera damheat.

Halfvarsson var snabbast i kvalet på 2.36,49. I den första kvarten avvaktade Sågmyraåkaren men hade en bra kick sista biten och vann på 2.50,8 efter bra kontroll.

KLIPP: På hemmaplan: Calle Halfvarsson (30 juni 2020)

Resultat rullskidsprint Trollhättan:

1) Oskar Svensson, Falun-Borlänge, 3.01,8

2) Marcus Grate, IFK Umeå, +0,1

3) Calle Halfvarsson, Sågmyra, +2,0

4) Olof Jonsson,Trillevallen , 4,4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.