Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Johanna Ojala. Foto: Bildbyrån.

Experterna: ”Häftigt att se”

Uppdaterad
Publicerad

Nytt svenskt VM-guld.

Och världsmästarna Maja Dahlqvist och Jonna Sundling hyllas.

– Det gnistrar, säger experten Johanna Ojala.

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling motsvarade favoritskapet. Och för tredje gången har Sverige tagit VM-guld i sprintstafett.

– Sverige kommer in som stora favoriter. Linn Svahn som var ganska given i det här laget var inte med, och andra kliver fram. Finalen var perfekt genomförd, när Sundling utmanas på sista sträckan biter hon bara ihop och kör. Det är så häftigt att se dem, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Grundformen är ju så himla bra för Jonna. Hon är här nu med två guldmedaljer i VM. Fartreserven som hon kickar igång på upploppet – den gnistrar, säger expertkollegan Johanna Ojala.

Sprintstafett har körts på VM sedan världsmästerskapet 2005. Och på damsidan har nu Sverige med sina tre guld delat flest i grenen med Norge. Sveriges tidigare guld tog Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter 2011, och Stina Nilsson och Maja Dahlqvist 2019.

KLIPP: Sverige tog VM-guld i sprintstafett:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.