Calle Halfvarsson körde Tour de Ski och blev 16:e. Foto: TT.

Halfvarsson ännu förkyld efter Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått 13 dagar sedan Calle Halfvarsson insjuknade efter Tour de Ski. Nu är starten i Ulricehamns världscuptävling till helgen i fara.
– Calle är ännu inte tillbaka i full träning, men har fortfarande som ambition att kunna tävla i helgen, säger landslagschefen Rikard Grip.

Vi hörde att Calle Halfvarsson fortfarande är sjuk?

– Nej, han är igång och rör på sig och tränar men har inte gått på full träningsbelastning. Vi vill invänta ytterligare ett par dagar innan vi tar ställning till hans deltagande i helgen, säger Grip till SVT Sport.

Han åkte ju på halsont den 8 januari  (Tour de Ski avslutades 6 januari). Är det samma sak som hållit honom borta?

– Han har varit igång och rört sig lite sporadiskt men det har inte släppt så att han kan gå på fullt ut i träning. Det är en förkylning som hindrat honom hela tiden.

Hur oroande är det att Halfvarsson ännu har problem efter 13 dagar så här kort tid in på VM?

– Nej, det viktigaste just nu är att fokusera på att han blir frisk och får en bra sista månad in mot mästerskapet. Då känner jag mig väldigt trygg i det.

Den individuella sprinten, som är en tänkbar gren för Halfvarsson, inleder VM i Seefeld den 21 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer