Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skadad Stina Nilsson till VM

Uppdaterad
Publicerad
Skadade Stina Nilsson får en plats i VM-truppen i längdskidor, men det är oklart om hon kan tävla i Seefeld.
– Vi kan fortfarande inte säga om Stina kan åka eller ej. Vi vet att sannolikheten är liten, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Stjärnskottet Frida Karlsson, dubbel JVM-guldmedaljör, har varit sjuk och stått över SM-veckan i Sundsvall får även hon plats i Rikard Grips VM-trupp.

– Frida Karlsson tar en plats i truppen efter sina fina resultat under säsongen med bland annat dubbelseger på JVM i Lahtis, såväl som i skandinaviska cupen i Vuokatti, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

”Kan inte säga om Stina kan åka”

Maja Dahlqvist, Stina Nilsson och Jonna Sundling är uttagna i sprint, medan sprinttrion Hanna Falk, Evelina Settlin och Ida Ingemarsdotter kommer att få åka om den sista platsen i sprintlaget vid tävlingarna i Lahtis kommande helg.

– Vi kan fortfarande inte säga om Stina kan åka eller ej. Vi vet att sannolikheten är liten, men det finns ett litet hopp och det lilla hoppet vill vi hålla fast vid så länge det går. Därför avvaktar vi beslut om när hon kan börja tävla igen, säger Rikard Grip.

– Det är solklart att hon ska vara med i en trupp. Sedan om hon är i bra form är oklart, säger SVT:s expert Mattias Fredriksson.

En herrplats öppen

På herrsidan lämnas en plats öppen i sprinten. Och den sista platsen på herrsidan tas ut efter nästa helgs tävlingar i Lahtis. De tre som gör upp om den är Martin Bergström, Johan Häggström och Teodor Peterson.

VM börjar den 19 februari och håller på till den 3 mars.

Trupperna till Seefeld:

Visa

Herrar:
Jens Burman, Åsarna IK,
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK,
Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF,
Björn Sandström, Piteå elit SK,
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK,
Viktor Thorn, Ulricehamns IF. 

Reserv på hemmaplan (utan inbördes ordning):
Fredrik Andersson, Sollefteå skidor IF,
Jonas Eriksson, IFK Mora SK,
Erik Rosjö, IFK Mora SK.

Damer:

Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF,
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK,
Hanna Falk, Ulricehamns IF
Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK,
Charlotte Kalla, Piteå elit,
Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF,
Stina Nilsson, IFK Mora SK,
Evelina Settlin, Hudiksvalls IF,
Jonna Sundling, IFK Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer