Rysk seger i touren – Halfvarsson bäste svensk

Uppdaterad
Publicerad

Precis som på damsidan blev det rysk seger i herrarnas fristilslopp. Sergej Ustiugov vann före norrmannen Simen Hegstad Krüger och ryssen Aleksandr Bolsjunov.

För svensk del gick det rätt tungt. Calle Halfvarsson fick en smakstart och ledde efter tre kilometers skidåkning med tre tiondelar före Bolsjunov och ytterligare sex tiondelar före Ustiugov. Halfvarsson tappade dock därefter och gick till slut i mål 43 sekunder efter Ustiugov, som bäste svensk på en åttondeplats.

– Jag klappade igenom. Visste inte att det var Ustiugov jag gick i fatt utan körde lite för fort där, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Tour de Ski

– Det är väl ingen drömstart på touren direkt. Det är ett ok minus på den här starten.

Gårdagsvinnaren Johannes Höstflot Kläbo åkte in på en tolfteplats, 48.6 sekunder efter och han får därmed lämna över totalledningen till just segraren Sergej Ustiugov.

– Det var tungt i dag, säger Kläbo till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet