Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ida Dahl ska starta i Marcia Longa, men är osäker på hur väl hon kommer prestera efter sin sjukdomsvecka. Foto: Bildbyrån/SVT

Ida Dahl kommer till start i Ski Classics – trots sjuka veckan

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 med feber i en vecka.

Trots att Ida Dahl knappt har frisknat till helt ska hon ändå ställa upp i söndagens anrika Ski Classics-lopp Marcialonga.

– Just nu är jag väl ganska långt ifrån 100 procent, säger Dahl till SVT Sport.

Förra helgen stod långloppsdrottningen Ida Dahl över tävlingarna då hon och flera i hennes lag, team Engcon, drabbats av covid-19. Det blev en vecka med feber och allmänt dåligt mående.

– Sen kom jag igång och tränade i typ tre dagar men fick bakslag på det. Så jag har varit risig igen. Men jag var ute och åkte lite lätt idag och det känns väl... helt okej, så förhoppningsvis tar jag mig i mål imorgon, säger Ida Dahl med ett skratt.

”Många viktiga poäng”

Att det är just Marcialonga, loppet som även råkar fira 50 år, är hela anledningen till att Ida Dahl tar en chans med kroppen och kommer till start.

– Jag tycker det är tråkigt att ställa sig på startlinjen utan att veta om man kan ge allt. Men samtidigt är det en stor tävling och många viktiga poäng, så jag får bara göra det bästa utifrån dagen.

Med tanke på formen du har visat upp den här säsongen, är det så att du inte behöver vara 100 procent för att vinna?

– Nja det vet jag inte. Just nu är jag väl ganska långt ifrån 100 procent så jag har svårt att se att jag skulle kunna vinna imorgon. Men förhoppningsvis kan jag dra in värdefulla poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.