Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jacob Hårds tankar om Jerringpriset: ”Kanske kan få sympatiröster...” Foto: SVT/Bildbyrån

Jacob Hård om att Hanna Öberg och Ebba Andersson nobbas på Idrottsgalan: ”Rätt kontroversiellt”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för Idrottsgalan på Friends i Solna. Hanna Öberg och Ebba Andersson nobbas i kategorin Årets kvinnliga idrottare trots två VM-guld var.

– Varför man valde bort dem? Jag vet egentligen inte, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård.

Juryn har fastnat för Sarah Sjöström, simning, Tove Alexandersson, orientering, Sandra Näslund, skicross, och Isabelle Haak, volleyboll.

– Det är fyra fantastiska idrottare, det hade nästan lika gärna kunnat vara fyra andra. Här blev det rätt kontroversiellt att Hanna Öberg och Ebba Andersson inte finns med. Vi kan konstatera att endast Sandra Näslund finns kvar i kampen om Jerringpriset, vilket visar på hur otroligt hård konkurrensen varit, säger Hård i Morgonstudion.

Idrottsgalan

– De har vunnit två individuella VM-guld var i outstanding världsmästerskap. Varför man valde bort dem? Ja, jag vet egentligen inte. De platsar ju, men det finns bara plats för fyra och då gissar jag att de ville ha en spridning på sporter, funderar Hård.

Andersson tog även två brons vid längd-VM i Planica medan skidskytten Öberg även fick med sig ett silver och ett brons i Oberhof.

Sätter Sarah Sjöström före de andra

Han gissar att Sarah Sjöström, som gick förbi legendaren Michael Phelps i antalet VM-medaljer med 21, kommer att vinna kategorin Årets kvinnliga idrottare.

– Simningen är en ganska stor sport, vinna två VM-guld och sätta världsrekord, jag sätter henne före de andra.

Hör även Jacob Hårds tankar om Jerringpriset i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet